ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN “TIBBİ MALZEME VE SARF” İHTİYAÇLARININ TEMİNİNE İLİŞKİN PROTOKOL 20 AĞUSTOS 2015 TARİHİNDE İMZALANDI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen imza törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkan vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ile çeşitli üniversitelerin rektörleri ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Üniversite hastanelerinin “Tıbbi Malzeme ve Sarf” ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin çerçeve protokolü, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç tarafından imzalandı. İmzalanan protokol, 2 yıl süreyle geçerli olacak ve sürenin bitiminden en az iki ay önce taraflarca sona erdirme bildirimi yapılmadıkça bir yıl daha uzatılacak.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, törende “Yaklaşık iki yıldır, üniversite hastanelerimizin ve tıp fakültelerimizin önemli sorunları var. Bunu, zaman zaman değişik platformlarda dile getirdik. Bazen, kısmen anlamlı sayılabilecek çözümler üretsek bile köklü bir çözüm sürecini ne yazık ki başaramadık. Son bir haftadır Sayın Başkanımızla acil ne yapabileceğimiz üzerinde çalıştık. Sağlık Bakanlığı’nda oluşturulan 50 milyonluk fonu hızlı bir şekilde tıbbi ilaç ve malzeme konusunda talepleri alarak değerlendirmek ve yine tıbbi malzeme alımlarında da arzu eden üniversitelerimizin, tıp fakültelerimizin Kamu Hastaneleri Kurumunun imkanlarıyla ve dinamikleriyle, 4 ay sonrasındaki süreçte de SGK’da olan hakedişlerinden mahsuplaşma şeklinde bir protokolü, bugün imzalama aşamasına geldik” diyerek Protokol’ün “can suyu” olması temennisinde bulundu ve sözlerini “İnşallah bir can suyu sürecini bu 2 ay içinde atlatırız ama gerçekçi olarak konuşmak gerekirse temel sorunları çözecek bir yol haritasını oluşturulacak bir ekibin ya da komisyonun çok iyi hazırlayıp, tekrar tekrar bu süreçlerin konuşulduğu, herkesin önünü görebildiği bir sürecin planlanması gerektiğine inanıyorum” dileğiyle tamamladı.

PROTOKOL için tıklayınız